Ängsklocka
Fika
Blabardessert
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

ÄTA OCH BO

 

Äta

Högst upp på Björkberget i Siljansnäs ligger naturum Dalarna. I samband med ett besök hos oss kanske ni blir hungriga? Då finns flera alternativ att välja mellan.

Strax nedanför naturum finns den välbesökta sommaröppna serveringen Buffils Annas kaffestuga. Serveringen öppnade redan år 1925 och har tagit emot gäster sedan dess. Här serveras under sommaren fika, våfflor och dagens lunch. Sitt inne i den anrika gammelstugan eller utomhus och njut av den fantastiska utsikten.

Ytterligare lite längre ned på bergets sluttning finns Siljansnäs hotell med restaurang. Här kan man både bo skönt på hotellet och äta gott i restaurangen. För aktuella öppettider se hotellets hemsida.

Längs Moravägen nere i byn finns den lokala pizzerian Siljans pizzeria som har öppet varje dag. De serverar både pizzor och andra rätter. Inne i pizzerian finns det några bord och under sommaren kan man även sitta ute på gräsmattan i trädgårdsmöbler.

I Siljansnäs finns också en matbutik och en kiosk, båda i närheten av kyrkan. Medhavd matsäck kan ätas vid naturums pickninckbord utanför naturum, eller i slogboden vid Humlebumlestigen. I slogboden finns en grillplats för dem som vill grilla.

Bo

Förutom boende på det närliggande hotellet finns i Siljansnäs även stugor och rum att hyra av privatpersoner. Vid Byrvikens strand finns en camping med campingplatser och stugor. På andra sidan viken, i Almo, ligger Johannagården med stuguthyrning.

I Siljansnäs närhet finns självklart fler ställen att äta och bo på, inne i Leksand och runt om i övriga Dalarna. Boende finns att söka hos Visit Dalarna.

Share
X