Barnen ritar i pysselhörnan
Barn matar fisken
previous arrow
next arrow
Slider

FÖR BARNEN

Naturum Dalarna och Siljansnäs naturreservat är trygga och spännande platser för små och stora barn att upptäcka.

Inne på naturum kan barnen göra allt ifrån att mata fisken Harry till att lyssna på vargens yl. I barnhörnan kan de spela spel och rita. Vid forskningsstationen kan barnen undersöka olika naturfynd med hjälp av stereoluppar. Regniga dagar kanske en naturfilm i naturums biograf lockar? Eller en bra naturbok från vårat bibliotek? Här finns något för alla åldrar.

Under sommaren anordnar vi roliga aktiviteter som skattjakt, håvning i dammen och upptäcktsfärder runt naturum för barn. Aktiviteterna är åldersindelade och du hittar dem i kalendariet eller i naturums sommarprogram.

Ute finns HumleBumlestigen. Det är en 350 meter lång naturstig som är framkomlig med barnvagn. Där kan ni leta efter haren, hackspetten, grävlingen, ekorren, räven och mården som gömt sig längs stigen. Särskilda barnskyltar berättar spännande fakta om de olika djuren. Sommartid kan ni också spana efter fjärilar i vår fjärilskrog och kika in i naturums bikupa och titta på våra flitiga bin. Tack vare bina brukar vi ha gott om blåbär att plocka!

Pokémon Go!

Det har flyttat in nya filurer i skogen runt naturum. När ni går på pokémonjakt, kom ihåg att lyfta blicken från skärmen ibland så att inte fötterna snubblar. Men också för att upptäcka alla spindlar, skalbaggar, maskar och fåglar som finns i skogen – naturens alldeles egna pokémons!

Share
X